top of page

אפוטרופסות

מינוי אפוטרופוס הוא הליך משפטי בו בית המשפט ממנה אדם או גוף שישמש כנאמן לאדם אחר, אשר מסיבות שונות אינו מסוגל לנהל את ענייניו באופן עצמאי.

מצבים אלו יכולים לנבוע ממגבלה פיזית, קוגניטיבית, נפשית או משילוב שלהן, כגון במקרים של קשישים, אנשים עם מוגבלויות, או חולים במצבים רפואיים מורכבים. האפוטרופוס מוסמך לקבל החלטות עבור אותו אדם בעניינים שונים, כגון ענייני רכוש, בריאות, או עניינים אישיים, בהתאם לסמכויות שנקבעו לו על ידי בית המשפט.

הגשת בקשה למינוי אפוטרופוס לבית המשפט לענייני משפחה היא פעולה משפטית מורכבת הדורשת ידע ומקצועיות. משרדנו מתמחה בליווי וייצוג משפטי בהליכי מינוי אפוטרופוס, תוך רגישות והתאמה אישית לנסיבות הייחודיות של כל מקרה.

אנו מסייעים בהכנת הבקשה, איסוף המסמכים הנדרשים, ייצוג בבית המשפט וליווי לאורך כל ההליך, במטרה להבטיח את טובתו של האדם הזקוק לאפוטרופוס.

BRAND LOGO

מסמך הבעת רצון

מסמכי הבעת רצון הם כלי משפטי חשוב המאפשר לאדם המשמש כאפוטרופוס – בין אם הורה לקטין, אפוטרופוס לקטין שהוא קרוב משפחה, או אפוטרופוס שמונה על ידי בית משפט – לתת הנחיות מפורטות לגבי המשך הטיפול באדם עבורו הוא משמש כאפוטרופוס, במקרה בו הוא עצמו לא יוכל להמשיך ולמלא את תפקידו. מצב זה יכול להיגרם עקב נסיבות שונות, כגון מחלה קשה, פגיעה פיזית או חלילה, פטירה. 

מסמך הבעת רצון נועד להבטיח את המשכיות הטיפול והדאגה לאדם הזקוק לאפוטרופוס, תוך שמירה על עקביות ומימוש רצונותיו של האפוטרופוס הנוכחי. במסגרת המסמך, האפוטרופוס יכול:

 

  • למנות אפוטרופוס חלופי -האפוטרופוס יכול לציין אדם מסוים שהוא מעוניין שיחליף אותו בתפקיד, ובכך להשפיע על זהות האדם שימשיך לדאוג לחסוי.
     

  • לתת הנחיות מפורטות- האפוטרופוס יכול לפרט במסמך את רצונותיו והנחיותיו לגבי אופן הטיפול בחסוי, כולל החלטות רפואיות, חינוכיות, כלכליות ואישיות. הנחיות אלו יסייעו לאפוטרופוס החלופי לפעול בהתאם להבנתו של האפוטרופוס המקורי את טובת החסוי.

חשוב להדגיש כי מסמך הבעת רצון נערך בכתב ונחתם בפני עורך דין שהוסמך לכך על ידי האפוטרופוס הכללי. עורך הדין מוודא שהאפוטרופוס מבין את משמעות המסמך ותוצאותיו. המסמך מופקד אצל האפוטרופוס הכללי.
 

מסמך הבעת רצון אינו זהה לייפוי כוח מתמשך. ייפוי כוח מתמשך מאפשר לאדם כשיר לקבוע מראש מי יטפל בענייניו אם יאבד את כשירותו, בעוד שמסמך הבעת רצון נועד למצב בו האפוטרופוס עצמו אינו יכול להמשיך בתפקידו.
 

מסמכי הבעת רצון הם כלי חשוב להבטחת המשך הטיפול בחסוי במקרה בו האפוטרופוס אינו יכול להמשיך בתפקידו, תוך שמירה על רציפות ומימוש רצונותיו.

BRAND LOGO

הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס

הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס הן כלי משפטי המאפשר לאדם בגיר וכשיר לקבוע מראש את זהות האדם או הגוף שיהיה אפוטרופוס שלו בעתיד, אם וכאשר יגיע למצב בו לא יוכל לנהל את ענייניו בעצמו. מסמך זה מאפשר לאדם להשפיע באופן ישיר על ההליך המשפטי של מינוי אפוטרופוס, ובכך למנוע מצב בו בית המשפט יחליט עבורו.
 

החשיבות של הנחיות מקדימות טמונה בכך שהן מאפשרות לאדם:
 

  • לקבוע את זהות האפוטרופוס-  האדם יכול לבחור אדם שהוא סומך עליו, כגון בן משפחה, חבר קרוב או איש מקצוע, שיהיה אפוטרופוס שלו. אפשרות זו חשובה במיוחד לאנשים שאין להם משפחה קרובה או שמעוניינים למנות גורם מקצועי.
     

  • לתת הנחיות מפורטות- האדם יכול לתת הנחיות מפורטות לגבי אופן ניהול ענייניו בעתיד, כולל עניינים רפואיים, אישיים ורכושיים. לדוגמה, האדם יכול לקבוע את מקום מגוריו המועדף, סוג הטיפול הרפואי שהוא מעוניין לקבל, או אופן ניהול נכסיו.
     

  • למנוע סכסוכים משפחתיים- קביעה מראש של זהות האפוטרופוס והנחיות מפורטות יכולות למנוע מחלוקות וסכסוכים בין בני משפחה בנוגע לטיפול באדם.
     

הנחיות מקדימות נערכות בכתב ונחתמות בפני עורך דין שהוסמך לכך על ידי האפוטרופוס הכללי. עורך הדין מוודא שהאדם מבין את משמעות המסמך ותוצאותיו. המסמך מופקד במרשם האפוטרופוס הכללי.
 

חשוב להדגיש כי הנחיות מקדימות אינן תחליף לייפוי כוח מתמשך. ייפוי כוח מתמשך מאפשר לאדם למנות מיופה כוח שיפעל בשמו באופן מידי כאשר יאבד את כושרו, בעוד שהנחיות מקדימות נועדו למצב בו בית המשפט נדרש למנות אפוטרופוס. עם זאת, אם קיימות הנחיות מקדימות, בית המשפט יפעל על פיהן וימנה את האדם שצוין בהנחיות כאפוטרופוס, אלא אם כן ימצא סיבה מוצדקת אחרת.

BRAND LOGO
BRAND LOGO
whatsapp
bottom of page